Εγγραφή μαθητών στο πρόγραμμα The tipping Point

Αγαπητοί γονείς, μαθητές, μαθήτριες,

Το σχολείο μας θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα συνεδρίες με επαγγελματίες διαφόρων επαγγελμάτων από απόσταση σε συνεργασία με το project “The Tipping Point”.

— Τι είναι το Τipping Ρoint;

Το Tipping Point (TTP) βοηθάει μαθητές που βρίσκονται μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας να συναντήσουν μέσω live video επαγγελματίες/ μέντορες από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την άνεση της τάξης τους και αυτή τη περίοδο και του σπιτιού τους.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να συμβάλει στη λήψη πιο συνειδητοποιημένων αποφάσεων των νέων σε ό,τι αφορά την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους πορεία και να τους επιτρέψει να ανοιχτούν σε νέους ορίζοντες πέρα από τα στερεότυπα του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο για περαιτέρω ενημέρωση

και

 

Δείτε πως περιγράφει η υπεύθυνη του προγράμματος την διαδικασία.

όλοι πια αναζητούν μέσω του διαδικτύου ό,τι τους ενδιαφέρει. Παρ’ όλα αυτά εμείς φροντίζουμε ώστε οι πληροφορίες που λαμβάνουν οι μαθητές, από τους μέντορες, να απαντούν στις πραγματικές απορίες τους. Τους ζητάμε να τις διατυπώσουν, ώστε να διαμορφωθεί η ατζέντα της συζήτησης, πάνω στις ανάγκες των παιδιών, πριν γίνει η σύνδεση. Έτσι, ο μέντορας επικεντρώνεται σε ό,τι τα ενδιαφέρει. Εν τω μεταξύ, αυτό το εργαλείο, η “έξυπνη” πλατφόρμα, δίνει τη δυνατότητα στους καθηγητές να προσκαλέσουν, μέσω τριών απλών βημάτων και σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα, τον μέντορα. Δεν δείχνουμε μόνο κάποιον που εργάζεται στη Google ή τη NASA, αλλά και κάποιον που εργάζεται στο διπλανό χωριό και έχει μεράκι για αυτό που κάνει. Αναδεικνύουμε πρότυπα και από τον τόπο των παιδιών”.

 

Τι θα γίνει στο σχολείο μας

Αφού κάνετε εγγραφή στη πλατφόρμα, όπως περιγράφετε στο παρακάτω βήμα, θα λαμβάνετε στο μειλ που δηλώσατε πρόσκληση για συμμετοχή σε μια θεματική ενότητα. πχ Βιολογικές Καλλιέργειες, Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, Μηχανολογικος σχεδιασμός με ΗΥ, κλπ.

Οι μαθητές της Β και της Γ που ανήκουν σε Τομέα/ειδικότητα σχετικό με το θέμα αλλά και οι μαθητές της Α που ενδιαφέρονται να μάθουν για το αντικείμενο αυτό, μπαίνουν στη πλατφόρμα και μπορούν να θέσουν ερωτήσεις στους επαγγελματίες του κλάδου μέσα στη πλατφόρμα. πχ

  • Πως διαλέξατε αυτό το επάγγελμα?,
  • πόσο χρησίμευσαν οι σπουδές σας σε αυτό που κάνετε?
  • Πως είναι μια μέρα/εβδομάδα στη δουλειά σας, κλπ

Οι επαγγελματίες /μέντορες του κλάδου απαντούν γραπτά σε αυτές τις ερωτήσεις.

Μετά από 3-5 ημέρες, κανονίζετε ραντεβού με έναν από τους μέντορες και γίνετε μια συνεδρία μέσω υπολογιστή, περίπου 25 λεπτών, όπου απαντάει σε ερωτήσεις που τέθηκαν ήδη, ή εκείνη την στιγμή.

Οι συνεδρίες μπορεί να υλοποιούνται και κάθε εβδομάδα , με διαφορετικό επαγγελματία του χώρου κάθε φορά.

Έτσι ένας μαθητής, σε διάστημα μερικών εβδομάδων θα μπορεί να έρθει σε επαφή με έναν επαγγελματία που δουλεύει στη Microsoft, ένα καθηγητή του ΑΠΘ ή Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ένα software engineer από επιτυχημένη start up και με ένα Προγραμματιστή από υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Θεματικές ενότητες πληροφορικής για παράδειγμα).

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνω για να έχει κάποιος συμμετοχή στη διαδικασία

Βήματα εγγραφής 
– Οι μαθητές Συνδέονται εδώ https://www.100mentors.com/ και επιλέγουν το κουμπί “Sign in

– Σε περίπτωση σύνδεσης μέσω κινητού, σε αυτό το βήμα θα ζητηθεί στους μαθητές σας να κατεβάσουν την εφαρμογή 100mentors.

– Πληκτρολογούν το email τους και ορίζουν έναν κωδικό.

– Στο επόμενο βήμα, γράφουν το όνομά τους, επιλέγουν την ένδειξη STUDENT, πληκτρολογούν το verification code – που στάλθηκε στο μειλ των γονέων /κηδεμόνωνκαι, τέλος, πατούν το κουμπί “Get Started”. (δείτε και τα ανεπιθύμητα /SPAM)

Είστε έτοιμοι. Όταν βγαίνει μια καινούργια θεματική ενότητα θα ειδοποιήστε και αν επιθυμείτε θα συμμετάσχετε.

Εφόσον οι γονείς /κηδεμόνες επιθυμούν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό και εγκρίνουν τη χρήση προσωπικών δεδομένω (πχ. email) για αυτό το σκοπό , δίνουν τον κωδικό στους μαθητές για να ολοκληρώσουν την εγγραφή (Η διαδικασία γίνεται μέσω φόρμας). Σε περίπτωση που κάνετε κάποιο λάθος, παρακαλούμε ξανασυμπληρώστε τη φόρμα.

Εκ της Διευθύνσεως

Δημοσιεύτηκε στην/στις κατηγορία/ες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ΝΕΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Comments are closed.