ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΜΑ: « ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ – ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ

ΕΠΑΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΕΜΑ: « ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ – ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ»

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΤΣΟΥΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Φέτος στο ΕΠΑΛ Επανομής εκπονήσαμε κατά κύριο λόγο στην Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα:

«Αξιοποίηση σχολικής βιβλιοθήκης – Φιλαναγνωσία – Δημιουργική Γραφή»

Στην ομάδα μας συμμετείχαν 20 μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης , της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.

Στα πλαίσια του προγράμματος μας δημιουργήσαμε:

Την αφίσα μας,  που φιλοτέχνησε  ο ταλαντούχος συμμαθητής μας Αλέξανδρος Σταυρίδης.

Το ερωτηματολόγιο που δημιούργησαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος π κυρία Καργοπούλου Ολυμπία και Τσούγκα Παναγιώτα και που αποτέλεσε αφορμή οι μαθητές να συζητήσουμε και καταγράψουμε τις απόψεις μας για τα βιβλία .

Τα ποιήματα μας , τα οποία επιλέξαμε με βάση τις προτιμήσεις μας και τα στολίσαμε με τις ζωγραφιές μας.

Τους πίνακες ζωγραφικής μας, για την δημιουργία των οποίων, μελετήσαμε τους πίνακες  του Βασίλι Καντίνσκι και του Ανρί Ματίς  , παρακολουθήσαμε βίντεο, διαβάσαμε για τα έργα τους  και τη ζωή τους, ζωγραφίσαμε σαν μαθητευόμενοι στο εργαστήριο τους

Μελετήσαμε επίσης τη ζωή και τα έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι και αφού ακούσαμε αρκετά  τραγούδια του, στη συνέχεια επιλέξαμε ο/η καθένας μας από ένα που του άρεσε ιδιαίτερα και δημιουργήσαμε δραστηριότητες που μπορούμε να αναπτύξουμε στον παιδικό σταθμό για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Διαβάσαμε στο σπίτι μας βιβλία και παρουσιάσαμε στην ηλεκτρονική τάξη αποσπάσματα που μας άρεσαν πολύ και θέλαμε να τα ακούσουν και οι άλλοι συμμαθητές μας.

Δημιουργήσαμε και προαναγνωστικές δραστηριότητες για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Φτιάξαμε όμορφους σελιδοδείκτες για τα βιβλία μας

Επισκεφτήκαμε το Πολιτιστικό μνημείο του τόπου μας «Μετόχι Αγίας Αναστασίας, Επανομής». Οι μαθητές που πέρυσι συμμετείχαν σε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα «Δρω για τον τόπο μου –  Ξεναγοί σε δράση: «Μετόχι Αγίας Αναστασίας, Επανομής»  μας μιλήσουν για την εμπειρία συμμετοχής τους και μας ξενάγησαν στο χώρο.

Δημιουργήσαμε μια παρουσίαση (power point) με όλες τις δράσεις μας την οποία παρουσιάσαμε συμμετέχοντας διαδικτυακά στο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών Προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκε στις 27-5-2021.


Δεν υπάρχουν ίσως ημέρες της παιδικής μας ηλικίας που να τις ζήσαμε τόσο απόλυτα, όσο εκείνες που πιστέψαμε ότι τις αφήσαμε να φύγουν χωρίς να τις ζήσουμε, εκείνες που τις περάσαμε με ένα βιβλίο αγαπημένο.

Marcel Proust

Επίσης δημιουργήσαμε ένα μικρό βίντεο με όλες τις δράσεις μας και τις δημιουργίες μας, καθώς και ένα από τα βιβλία που έχουμε  προλάβει να δημιουργήσουμε για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι της συμμαθήτριας μας της Μελίνας Μελίδου. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Ευχόμαστε να το απολαύσετε.

 

Posted in ΝΕΑ and tagged , , , .