ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Β. ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

Φέτος κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022 επισκέφτηκαν όλα τα τμήματα της Β΄και Γ΄ τάξης του Τομέα Υγείας , οι κάτωθι επισκέπτες τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για τη θετική τους διάθεση συνεργασίας τους με τους καθηγητές του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας – Ειδικοτήτων Βρεφονηπιοκομίας, Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας του ΕΠΑΛ –  8ου Εργαστηριακού Κέντρου Επανομής και την συμβολή τους στην εκπαίδευση – επιμόρφωση των μαθητών/τριών μας:

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 • Η κα. Τριανταφυλλίδου Ευγενία, υπεύθυνη του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, παρουσίασε σε όλα τα τμήματα Β΄ τάξης και στα τμήματα της Γ΄ τάξης των ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας σε δύο ημέρες,  ξεχωριστά στο κάθε τμήμα,   δίωρο πρόγραμμα με θέμα: « Πρώτες Βοήθειες»
 • Η κα. Βάσιου Μαρία, διατροφολόγος του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας, παρουσίασε στα τμήματα Β΄ τάξης ( ΒΥ1 – ΒΥ2 – ΒΥ3)  και στα τμήματα της Γ΄ τάξης ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας  (ΓΒΕΦ – ΓΝΟΛ – ΓΦΥΣΚ) σε δύο ημέρες, ξεχωριστά στο κάθε τμήμα, ένα δίωρο πρόγραμμα με θέμα: «Διατροφή – Διατροφικές συνήθειες των εφήβων»
 • Η ψυχολόγος του σχολείου μας, κα. Ασκητά Μαρία επισκέφτηκε όλα τα τμήματα μαθητών των ειδικοτήτων της Γ΄τάξης και συζήτησε με τους μαθητές/τριες μας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους επίλυσης τους.
 • Ο κ. Μίχος Βαγγέλης,υπεύθυνος των εθελοντικών δράσεων του Δήμου Θερμαικού, μίλησε στους μαθητές του περιβαλλοντικού προγράμματος μας για την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, για τα σκουπίδια, την ανακύκλωση και τις προστατευόμενες περιοχές του τόπου μας.
 • Ο κ. Μαυροσκάς Βασίλειος αγροτοπαραγωγός της κοινότητας Επανομής, μίλησε στους μαθητές μας της Β΄ τάξης και της Γ΄ τάξης της ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμων για τη σημασία της γεωργίας και των προϊόντων της στα πλαίσια ανάπτυξης του περιβαλλοντικού προγράμματος μας.
 • Η μαθήτρια – διασώστρια Τσιώτσιου Ελπίδα του ΒΥ1, ενημέρωσε όλους τους συμμαθητές της Β’ τάξης του Τομέα Υγείας και τους συμμαθητές της Γ΄ τάξης των ειδικοτήτων για τη αξία της διάσωσης και τη σημασία του εθελοντισμού του διασώστη.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ Γ΄ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

 • Η κα. Ασλανίδου Μαρία, Προϊσταμένη στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Θέρμης «Ελαφάκια», παρουσίασε στην Γ΄ τάξη της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων το θέμα: «Το επάγγελμα της Βρεφονηπιοκόμου – Η εργασία στους παιδικούς σταθμούς» και συζήτησε με τους μαθητές/ μαθήτριες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζόμενων βρεφονηπιοκόμων και τις συνθήκες εργασίας στους παιδικούς σταθμούς.
 • Η κα. Ανδρειανού Μαρία, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, παρουσίασε στην Γ΄ τάξη της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων το θέμα: « Τρόποι Παρουσίασης του παιδικού βιβλίου»
 • Οι κα. Βουρτσάκη Βάνα και Ιωάννου Αφροδίτη παρουσίασαν στην Γ΄ τάξη της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ένα τετράωρο θεατρικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με θέμα: «Η δραματοποίηση στην προσχολική ηλικία»
 • Οι συναδέλφισσες του σχολείου μας κα. Αθανασιάδου Ελισάβετ, παρουσίασε στους μαθητές της Γ τάξης Β. Βρεφονηπιοκόμων «Τρόπους δημιουργίας σαπουνιών» και η κα. Μπεκρή Μαγδαληνή, παρουσίασε ένα τρίωρο πρόγραμμα δημιουργικής γραφής με θέμα « Συγγραφείς και Ηθοποιοί».
 • Οι κα. Ράλλη Ζωή, Ρίζου Αφροδίτη, Κωνσταντινίδου Σοφία και Δημητρακοπούλου Ντόρα (παραμυθούδες), επισκέφτηκαν διαδικτυακά το εργαστήριο μας και παρουσίασαν στους μαθητές μας της Γ΄ τάξης της ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμων σεμινάριο με θέμα «Τρόποι Αφήγησης των παραμυθιών»
 • Η διευθύντρια του σχολείου μας κα. Νικολαΐδου Ελένη, παρουσίασε στους μαθητές μας της Γ΄ τάξης της ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμων «Τρόπους δημιουργίας της ποντιακής πίτας Περέκ».
 • Η πρώην απόφοιτη της ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμων και ΣΕΦ κα. Παπαδημοπούλου Βέρα, μίλησε στους μαθητές μας της Γ΄ τάξης, της ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμων της ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμων και στους μαθητές του ΒΥ3, για το επάγγελμα της, την διατροφική αξία των τροφών,  τα υλικά και  τα εργαλεία που χρησιμοποιεί και έδειξε τον τρόπο δημιουργίας μικρού υγιεινού και θρεπτικού σνάκ για το σχολείο.
 • Η κα. Φράγκου Κυριακή, συγγραφέα και ιδρύτρια της Εθελοντικής Διακονίας Νέων η οποία μαζί με άλλους εθελοντές ετοιμάζουν γεύματα για τους άστεγους της πόλης μας, και άλλους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, παρουσίασε στους μαθητές μας της Γ΄ τάξης της ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμων το βιβλίο της με τίτλο « Νερόοο» και τους μίλησε για το έργο της.

         Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τους επισκέπτες μας:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in ΝΕΑ and tagged , , , , , , .