Ενημέρωση για την επάνοδο στο σχολείο τη Δευτέρα 10-01-2022

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες,

Χρόνια Πολλά με Υγεία και Καλή Χρονιά!

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το  Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων θα διενεργηθεί ένα επιπλέον self-test κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας (10-14 Ιανουαρίου 2022) και συγκεκριμένα πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1).

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

Επιπλέον, το self-test θα διενεργείται και από τους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μαθητές. Παραθέτουμε το κείμενο του Δελτίου Τύπου που αφορά τους μαθητές:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

* ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη.

* βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές.

* η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19

Δημοσιεύτηκε στην/στις κατηγορία/ες ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΝΕΑ.