6ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Ημέρα μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό. 353.000 ψυχές που ζητούν δικαίωση.

Ένα αιματοβαμμένο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που δεν πρέπει ποτέ να προσπεράσουμε. Ο βίαιος εκτοπισμός των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας γενικότερα από τις αρχαίες προγονικές ρίζες τους δεν είναι μια απλή ημερομηνία μνήμης. Είναι χάραγμα στις ψυχές όσων  επέζησαν και στους απογόνους αυτών.

Είναι φωτιά ασβέστη που σιγοκαίει για τις ψυχές των δικών μας ανθρώπων που χάθηκαν άδικα. Είναι τα τραγούδια, οι χοροί, οι μυρωδιές, η γνήσια διάλεκτος των Ποντίων με εμφανή τα γλωσσικά στοιχεία της αρχαίας Ελλάδας που ξυπνούν μνήμες και κρατάν αναμμένη παρά τα χρόνια που πέρασαν , τη φωτιά της δικαίωσης και την ελπίδα να ακουστούν ξανά οι καμπάνες της Παναγίας Σουμελά.

Το Πρότυπο ΕΠΑΛ Επανομής, η Διευθύντρια του  Πρότυπου ΕΠΑΛ Επανομής κ. Νικολαΐδου Ελένη, οι καθηγήτριες κ. Βούλγαρη Θεολογία, κ. Καργοπούλου Ολυμπία, κ. Σταμάτογλου Μαρία  με υπερηφάνεια συμμετείχαν στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών.

Οι Μαθητές/τριες με τη συμβολή των εκπαιδευτικών υπέβαλαν στο διαγωνισμό:

  1. Διηγήματα :

«Το Ημερολόγιο της Γιαγιάς» της μαθήτριας Πηνελόπη Τροχίδου (Α7)

«Χώμα» της μαθήτριας Παναγιώτα Πανώρα (Α5)

  1. Πίνακα Ζωγραφικής : « Η Πορεία» της μαθήτριας Χρυσούλα Παπουτσή ( Α5)

 

  1. Παιδικό παραμύθι : « Γιαγιά, πες μου μια ιστορία…» Ειδικότητα Βοηθών Βρεφοκόμων: Ιορδάνογλου Ειρήνη, Καρανικόλα Πολυτίμη, Τοπουζλίδου Ειρήνη, Σεμερτζόγλου Ειρήνη, Τσιρίγου Ευαγγελία, Τουπεκτσή Αναστασία, Σκυλίτση Αναστασία, Λάμτσια Κεναίντα, Τέρνοβα Ντανιέλα, Κιλινκαρίδου Αναστασία, Καϊμασίδου Καλλιόπη, Πουρίδου Ξένια, Σβολάκη Θεοδώρα, Τσακίρη Ειρήνη, Παπαδημοπούλου Ολυμπία, Μαδυτινού Στέλλα, Μούλα Βασιλική, Μούλα Μέγκι, Παπαβασιλείου Αντριάννα, Χατζημιχαήλ Μαρία, Κορδονούρης Νικόλαος, Λίτσι Άντζελα, Κυριαζή Αναστασία, Καλδουρμίδου Νικολέτα

Ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία που δόθηκε στους μαθητές μας να στείλουν το δικό τους μήνυμα για αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την βράβευση του Διηγήματος της μαθήτριας Πηνελόπης Τροχίδου της Α΄ Τάξης με τίτλο «Το Ημερολόγιο της Γιαγιάς», με το 3ο βραβείο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους!!!

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε το ηλεκτρονικό παραμύθι:

https://www.storyjumper.com/book/read/126646032/6230df18890ec

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε παρακάτω τα διηγήματα και να δείτε τον πίνακα ζωγραφικής:

ΔΙΗΓΗΜΑ_Π.ΕΠΑΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ_Α7_ Π. ΤΡΟΧΙΔΟΥ

ΔΙΗΓΗΜΑ_Π.ΕΠΑΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ_Α5_ Π. ΠΑΝΩΡΑ

ΖΩΓΡΑΦΙΑ_Π ΕΠΑΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ_Α5_Χ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

 

Posted in ΝΕΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ and tagged , , , , , , .