Κι αν ήσουν εσύ; Το ΕΠΑΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ συμμετέχει στο Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων.

Τον Ιανουάριο του 2018, το σχολείο μας δέχτηκε πρόταση από το Πανελλήνιο δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ώστε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα  Κι αν ήσουν εσύ; Το πρόγραμμα πρότεινε στην εκπαιδευτική κοινότητα του κάθε σχολείου που θα συμμετείχε μια σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σε θέματα προσφύγων και μεταναστών. Πρότεινε επίσης το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης από έξι σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Για δυόμισυ μήνες περίπου, έξι σχολεία της πόλης μας δούλεψαν σκληρά. Συνεργαστήκαν μεταξύ τους αλλά και με το Πανελλήνιο δίκτυο για το  Θέατρο στην Εκπαίδευση και στις 18 Μαρτίου 2018 ανέβασαν την κοινή θεατρική τους παράσταση στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Ένα υπέροχο ταξίδι στο χώρο του θεάτρου αλλά και μια σημαντικό βίωμα που μας έφερε κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φεύγουν ασυνόδευτα από την πατρίδα τους ελπίζοντας σε ένα ασφαλέστερο αύριο.

Δείτε εικόνες από τη δουλειά μας και βίντεο από την παράσταση

Βίντεο

 

Υπεύθυνες Καθηγήτριες

Μπεκρή Μαγδαληνή, ΠΕ02

Ράγια Χρυσάνθη, ΠΕ02

Σημείωση: Η συμμετοχή των μαθητών στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε έγινε με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

Δημοσιεύτηκε στην/στις κατηγορία/ες ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ.